Doe Dinsdag/Kinderen/Toetjes/Tussendoor/Tutorials

Bramenroomijs


Heerlijk weer om je eigen ijs te maken en bramen uit eigen tuin maakt het natuurlijk nog lekkerder.

7304587152_f55c572fe2_bHoe doe je dat?

Je hebt nodig 100 gram geleisuiker, 1 dl. water, 300 gram rijpe bramen en 2,5 dl. slagroom.

Geleisuiker en water aan de kook brengen, 1 minuut laten koken en afkoelen. De bramen door een zeef wrijven. Het afgekoelde suikerstroopje goed door de bramen roeren.
Slagroom stijfslaan en de bramenpuree luchtig erdoor scheppen.
De massa overdoen in een vorstbestendige schaal of aluminium bakvorm en ongeveer 3 tot 4 uur in de diepvries zetten.

Smullen maar!

photo credit: Blackberry Ice Cream Sandwiches [Explore] via photopin (license)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s