Doe Dinsdag/Tutorials/Zoet

Bessenjam


Om deze bessenjam te maken heb je 1 kilo zwarte of rode bessen nodig en 1 kilo geleisuiker.
De gewassen en goed uitgelekte bessen pureren.

Tip: Wanneer je er geen pitjes in wilt wrijf dan de vruchten door een zeef.

Vermeng alles goed met de geleisuiker en breng het aan de kook. Laat het 4 minuten zacht borrelend koken.
Af en toe wel roeren.

Daarna met een schuimspaan afschuimen, in de potten schenken en direct sluiten.

Et voilá… je eigen pot met jam is al klaar!

Tip 2: Wil je eens wat anders?
Voeg dan aan de zwarte bessenjam 1 dl. Crème de Cassis toe.
Dit doe je 1 minuut nadat je de pan van het vuur haalt. Goed doorroeren.

Succes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s