Lunch/Simpele Saterdag/Tutorials

Boerenomelet


Op zaterdag eten we makkelijk. Een lekker recept dat snel op tafel staat.
Ook zijn dit prima recepten om samen met je kinderen te maken of om je tiener zelf eens te laten koken.
En we noemen het Simpele Saterdag.

Deze week: Boerenomelet

Boodschappen:
eieren, tomaten, lente-ui, bouillonblokje, vers gemalen peper en olijfolie.

En zo maak je het:
Klop de eieren los in een kom of maatbeker met een garde. Verkruimel 1 (of 2, naar smaak) bouillonblokje in de los geklopte eieren.
Snij de tomaten in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes, hou het groene gedeelte van de lente-ui apart.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg het witte (de onderkant) in ringetjes gesneden gedeelte van de lente-ui toe. Als de lente-ui begint de verkleuren voeg je voorzichtig het eimengsel toe in de pan.
Draai het vuur iets zachter. Wacht tot de omelet een beetje is gestold, maar nog niet volledig. De bovenkant moet nog zacht zijn. Voeg dan de tomaatjes en de rest van de lente-ui toe. Dek de pan af met een deksel.
Probeer na een tijdje de onderkant van de omelet los te maken van de bodem. De omelet is klaar als de bovenkant gestold is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s