Gezondheid/WIWWJNW Donderdag

In 6 stappen DIY voorjaarsvoeten


Nu het voorjaar is begonnen en de dagen van open schoenen dichterbij komen bedacht ik me dat ik nodig weer wat meer aandacht aan mijn voeten moet besteden. Na een hele winter in sokken en schoenen te hebben gezeten kunnen ze wel wat verwennerij gebruiken. En eerlijk… onverzorgde, blote voeten zijn niet mooi.

In 6 stappen je eigen pedicure behandeling

  1. Ik begin met een badje van lauw water waarin ik zout oplos. Dan pak ik een tijdschrift en met mijn voeten in het heerlijke warme water ga ik een halfuurtje relaxen. Begint goed hè?

pumice-stone-186302_12802. Daarna pak ik mijn puimsteen, maar het kan ook met een oude tandenborstel, en haal alle winter eelt van mijn zolen. Ik doe dit buiten of onder de douche. Ruwe, en zelfs gebarsten voeten worden weer als babyvoetjes. Maak ook meteen onder je nagels schoon met een niet te scherpe nagelvijl.

  1. Wrijf nu eens met je handen langs je voetzolen hoe heerlijk zacht! Maar we zijn nog niet klaar.
    Nu wordt het echt tijd om de DIY pedicure af te werken. Knip je nagels altijd recht af om ingroeien te voorkomen en knip nooit nagelriemen weg! Deze zijn er om bacteriën tegen te houden.

nail-polish-498665_12804. Als je je nagels gaat lakken begin dan met een basis coating om vergeling tegen te gaan. Kies dan een mooi kleurtje voor je voorjaarsstenen en lak ze af met een topcoat zodat het resultaat langer blijft.

  1. Smeer als laatste je voeten in met een voetencrème met aloë of een andere vochtinbrengende crème.

  2. Om je voeten niet weer te laten uitdrogen smeer je voeten regelmatig in. Doe dit voordat je naar bed gaat en doe er sokken over. De crème heeft dan de hele nacht om in te trekken en zo houd je zachte babyvoetjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s