Plannen

Tijdtekort… Ik wil afvinken!


Tijd! Ik heb er chronisch tekort aan. Ik plan me suf, maar er komt altijd wel iets tussen waardoor die planning nooit uitkomt.

Je kunt het niet kopen, je kunt het alleen zelf creëren. En, creatief als ik ben, speur ik het hele internet af naar handige tips.

De populaire To-do lijst.
Het blijkt een zeer krachtig middel en ook zeer eenvoudig. Je kunt altijd een bloknootje in de aanslag houden, maar wat ik veel handiger vind is mijn mobiel. Zodra me iets te binnen schiet schrijft ik het op in het Kladblok van de telefoon.
Daarna rangschik ik er een aantal voor 1 dag. Dit doe ik dan ’s avonds. Inmiddels weet ik wel dat dit realistisch moet zijn. Ik raak er anders alleen maar meer door gestrest.

En dat afvinken! Ooh, dat is zó fijn!

Wat ik ook geleerd heb is dat alles wat ik doe de status ‘werk’ te geven.
Dat betekent dat ook de buitenwacht, familie, vrienden, moeten accepteren dat je aan het werk bent. Het is hier nogal eens ‘de zoete inval’ en dat heb ik afgeschaft. Ik draai de deur op slot.
Mijn voordeel is dat mijn werkkamer boven is en ik weinig hoor en zie van wat er buiten afspeelt. Tenminste van wat er aan de deur komt.
Ook de deurbel negeer ik volkomen in mijn ‘werkuren’. Immers, zou ik buitenshuis werken kon ik de deur ook niet opendoen.

Ook plan ik mijn uren in. Met mijn mobiel en een kop koffie ga ik de trap op naar mijn werkkamer totdat mijn tijd ‘erop zit’. Dit klinkt dwangmatig, maar ik heb dit nodig.
Ik zorg er wel voor dat voordat ik ga het huis aan kant is, de was hangt, etc. maar ook dat ik zelf helemaal gedoucht en gekleed ben. Je gaat immers niet in je pyjama naar je werk.

Mijn mobiel!
De beste uitvinding ooit. Ik gebruik hem voor bijna alles. Heb alleen maar nuttige apps zoals bijvoorbeeld de To-do lijst, boodschappen, financiën.
En de kalender is mijn leidraad. Ik stel voor alles een herinnering. Is het tijd voor mijn volgende taak, dan krijg ik een melding.

Maarrr…
Natuurlijk heb ik ook de apps van allerlei social media. Deze schakel ik uit als ik aan het werk ben. Ik zet ze pas weer aan wanneer ik ‘pauze’ heb. Dus even lekker zitten met een kopje thee,Facebook, Twitter en Pinterest.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit oplossen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s