Doe Dinsdag/Tutorials/Zoet

Ananasjam


Dit is echt mijn lievelingsjam!

Natuurlijk haal ik de ananas niet uit mijn eigen tuin, maar het voordeel is wel dat je deze het hele jaar door kunt maken.

Wat ben je nodig?
1 literblik ananas, 3/4 kilo geleisuiker en sap en rasp van 2 citroenen.

Snij de ananas heel erg klein en vermeng het met ananassap, geleisuiker, citroensap en citroenrasp.
Breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes koken onder af en toe te roeren.

Laat de jam iets afkoelen en roer het een paar keer goed door, zodat de stukje ananas goed verdeeld worden.

De jam in potten schenken. Sluit de potten pas af wanneer de jam helemaal is afgekoeld.

En klaar is weer een potje eigengemaakte jam!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s