Gezondheid/Kinderen

Energiedrankjes verbieden?


1-energiedrankIn de Telegraaf lees ik dat een kinderarts de energiedrankjes voor kinderen tot 13 jaar wil laten verbieden.

Ik begrijp dat niet.

Mijn kinderen, nu inmiddels al bijna 13 en 16, hebben dit soort drankjes nog nooit gedronken. Zo kregen ze van mij ook geen cola en koffie. En nu willen ze helemaal geen frisdrank meer, maar dat terzijde.
En misschien niet eens zo terzijde, want zij zijn zich hierdoor bewust van de gevolgen van het suikerwater.
Mijn kinderen drinken nu af en toe een cafeïnevrije koffie met ons. Erg gezellig.

Maar iedereen weet toch onderhand wel dat er drie keer meer cafeïne in energiedrank zit dan in koffie en cola. Of ben ik hierin nu heel naïef?

Precies een jaar geleden las ik ook al een dergelijk artikel waarin Duitse onderzoekers de effecten van deze pepdrankjes hadden getest. De Duitse onderzoekers kwamen erachter dat er “veel bijwerkingen geassocieerd kunnen worden met deze hoge cafeïne-inname waaronder een snelle hartslag, hartkloppingen, een hoge bloeddruk en in de meest ernstige gevallen zelfs een hartaanval of plotselinge dood.”

Dat deze drankjes inmiddels op scholen worden verboden vind ik een goed ding. Je kunt tenslotte niet overal je kind in de gaten houden en bovendien horen dit soort ‘middelen’ niet thuis op een school.

Maar om nu de samenleving nog meer te gaan betuttelen met een wet dat de energiedrank verbiedt voor kinderen tot 13 jaar. Ik vind dit echt een verantwoording voor ouders en opvoeders.

Wat vind jij?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s