Besteed minder/Gezin/Minder Maandag

15 Tips om de winter warm door te komen


Met de duurcembermaand in het verschiet en daarna een banksaldo dat niets te wensen over laat, gaat de temperatuur het ook nog eens laten afweten de komende tijd. We zullen toch ergens op moeten besparen en het zou nog leuker zijn wanneer de afrekening van het gas als ‘teruggave’ in de bus zou vallen.

Hieronder 15 tips om het thuis warm te houden deze winter zonder dat het extra geld kost, en misschien wel iets te besparen.

1. Laat de zon haar werk doen. Zodra de zonnestralen je kamer binnenkomen open de gordijnen zo ver mogelijk zodat de stralingswarmte je huis verwarmt. Zodra de zon onder is doe de gordijnen, of nog beter de rolluiken, dicht zodat je de warmte binnenhoudt en de nachtelijke kou buiten.

2. Gebruik warmte die normaal zou verwaaien. Zet de oven open na het gebruik, laat de warmte van de wasdroger en de vaatwasser binnen. 
3. Laat niet meteen je hete bad leeglopen. Laat het staan en afkoelen tot kamertemperatuur. De warmte houdt je badkamer aangenaam en het verhoogt de vochtigheid in het huis, waardoor je minder kans hebt op een droge huid en lippen.
4. Lekker ouderwets. Vul een rubberen warmwaterkruik en verwarm je bed ermee of leg hem op je schoot en je zult het de hele avond lekker warm hebben.
5. Knuffeltijd! Heerlijk samen op de bank onder de dekens. Door het delen van de lichaamswarmte blijft iedereen heerlijk warm.
6. Plak aluminiumfolie op een groot stuk karton en zet deze achter de radiatoren. De warmte zal terug de ruimte ingaan i.p.v. verloren gaan aan de buitenlucht.
7.  Verwissel couture voor comfort. Trek lekkere loszittende kleding aan die warmte langer vasthoudt en meerdere lagen over elkaar. Een opvlieger zou helemaal ideaal zijn, maar deze krijg je niet op bestelling 🙂
8 . Zorg dat je voeten warm zijn. Wanneer je voeten koud zijn is de rest van je lichaam dat ook. Draag sloffen, of op z’n minst sokken. Zorg dat iedereen in huis een paar sloffen heeft. 
9. Gebruik vloerkleden op gladde vloeren, het houdt je voeten warmer en isoleert de vloer.
10. Plak ongebruikte ramen en deuren dicht met isolatie tape. Het houdt de tocht buiten en voorkomt warmteverlies.
11. Gebruik flanellen lakens. Ze voelen nooit koud aan, behouden je lichaamswarmte en na een paar wasbeurten voelen ze zo zacht aan, alsof je in de wolken slaapt.
12. Extra dekens op bed, of een elektrische. Drie centen voor een hele nacht warmte van een elektrische deken, een heleboel centen voor een hele nacht centrale verwarming.
13. Programeer de thermostaat van je centrale verwarming. Laat hem een uur voordat je naar bed gaat al afslaan. En zet hem overdag een graadje lager dan ’s avonds.
14. Laat ongebruikte ruimtes dicht zodat je niet hoeft te betalen om deze te verwarmen.
15. Neem een heerlijke kop hete thee of koffie of een hete kop chocomelk!

 Heeft er iemand nog meer tips? Laat het me weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s